All for Joomla All for Webmasters
cctv.rs

Interfoni za zgrade

Kada kažemo zgrada, tada obično mislimo na stambenu zgradu, gde živi dosta porodica, koje žele da spavaju mirno i da njihova imovina bude na sigurnom. Bez obzira da li je u pitanju stambena jedinica koja ima desetak ili pedesetak stanova, svi takvi objekti, pored privatnih stanova imaju i određene zajedničke prostorije – to su podrumi, ostave, skloništa, vešernice, hodnici, potkrovlja…

Zamislite sada ovakvu situaciju – noć je, stanari spavaju, ulazna vrata su otključana. Takva nezaštićena zgrada, prosto mami osobe sa lošim namerama ili one koji nemaju gde da prespavaju i sl, da postanu nepozvani gosti vas i vaših komšija. To nikako ne želite, zar ne? Kada svane jutro, neretko se dešava da stanari nalaze opuške cigareta, flaše od pića, špriceve, ostatke hrane i svega ostalog što su za sobom ostavili neželjeni posetioci a sve iz razloga što niste adekvatno zaštitili zajedničku imovinu.

Stanite tome na put, a prvi i najbolji (ujedno i najjeftiniji) korak jeste ugradnja interfona. Tek kada budete postavili ovaj bezbednosni uređaj, shvatićete koliko je lepo spavati mirno, u odnosu na ranije, kada je vaš dom bio „na izvolte“ svim nepoznatim osobama.

Postoje dve vrste interfona za zgrade i to su – audio i video interfoni. Ako sada ne želite da izdvajate novac i za video nadzor, tada predlažemo da ugradite ovu drugu varijantu, jer pomoću video interfona možete da nadgledate prostor ispred zgrade i bez uspostavljanja poziva.

U našoj ponudi se nalaze različiti modeli intefona za zgrade, tako da spoljne jedinice mogu biti metalne i sa antivandal zaštitom. Odlikuje ih lep dizajn, tako da ne morate brinuti kako će se uklopiti u estetiku i enterijer zgrade. Njihova osnovna svrha je poziv, dvosmerna komunikacija, otvaranje električne brave i video nadzor.

Određeni modeli poseduju CCD kameru u boji, kao i LCD ekran u boji. Omogućen je razgovor „hands free“, to jest, „slobodnih ruku“, bez korišćenja slušalice. Melodije za poziv su promenljive, dok je ugao kamere podesiv u smeru levo i desno, gore i dole.

Audio interfoni su takođe dobra odluka, uz jednu manu – ne možete da vidite osobu koja je pred ulaznim vratima, ali je takođe moguća komunikacija u dva smera. Pozitivno je i to što koštaju manje u odnosu na video interfone. Međutim, naše iskustvo govori da, nakon nekog vremena, većina ljudi poželi i ovu funkciju, i zbog toga savetujemo u startu da izdvojite nešto više novca koji se kasnije višestruko vrati i isplati.

Možemo se pohvaliti da su u našoj ponudi samo najbolji modeli poznatih svetskih proizvođača Commax, Teh-Tel, Eura, Comelit, Dahua, Elfon, HikvisionWestern security… kao i time da ugradnju i montažu obavljamo na čitavoj teritoriji Beograda, Novog Sada, Kraljeva, Subotice, Čačka…

Pozovite nas i uverite se u kvalitet, povoljne cene, profesionalnu montažu i ljubaznost osoblja, a sve u cilju vaše sigurnosti i zaštite imovine.